Kotia kohti -blogi

21.05.2019

Kuinka välttää rakennusstressi?

Oman kodin rakentaminen on usein ihmisen kallein investointi sekä suurin henkinen ponnistus. Kysyimme ihmisiltä, mitkä asiat talonrakentamisessa huolettavat – ja yksi esiin nousseista aiheista oli stressi. Kuinka siis jaksaa rakennusprosessin keskellä? Entä kuinka pitää omasta jaksamisesta huolta?

Kuinka välttää rakennusstressi?

Rakennusstressin aiheuttajat

Vaikka netti on mullistanut nykyihmisen maailman ja harva enää ilman nettiä pärjäisi, netistä löytyvä tietomäärä voi olla rakennusprojektin kanssa askaroivalle lamaannuttava. Vaikka internet on täynnä hyödyllistä tietoa ja vinkkejä, kääntöpuoli on, että informaation määrä kylvää mieleen epäilyksen siemenen: ”Näinköhän tästä selvitään?” tai ”Muistankohan kaiken, osaanko ottaa kaiken huomioon?”

Rakennusprosessin alkuvaiheessa stressiä aiheuttavat lupa-asiat, eri rakennustapavaihtoehtojen sekä talotoimituksien ja -tarjouksien vertailu. Muita rakennusstressin aiheuttajia ovat esimerkiksi

  • säävaihtelut rakentamisen aikana
  • aikataulu ja siinä pysyminen
  • budjetti
  • laatu
  • kokonaisuus (pintamateriaaleista ja sisustuksesta lähtien)

Moni talonrakentamiseen ryhtyvä toivoo, että lopputuloksena on oman elämän täydellinen talo, jota varten moni ottaa suuren asuntolainan. Täydellisen lopputuloksen tavoittelu aiheuttaa tietenkin paineita. On hyvä muistaa, että talo rakennetaan itseä tai omaa perhettä varten – ei naapureita tai sukulaisia.

Kuinka helpottaa rakennusstressiä

Realistinen budjetti

Suunnitteluvaiheessa on tärkeää, että omista niin nykyhetken kuin tulevaisuuden taloudellisista mahdollisuuksista on totuudenmukainen käsitys. Kun rakennusprojektiin lähtee realistisella budjetilla, tämä vapauttaa suunnattomasti energiaa itse projektiin. Jos budjetti taas menee alusta asti liian tiukalle, ensimmäinenkin vastoinkäyminen voi tehdä todella vaikeaa. Myös liikkumavaraa kannattaa jättää, jos alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen haluaa vaihtaa esimerkiksi lattiamateriaalin laminaatista parkettiin.

Talopaketti rakentamisen sijaan

Talopaketti on stressitön ratkaisu talon rakentamiseen verrattuna. Talopakettitoimittajilla on laaja näkemys erilaisista toteutusmenetelmistä ja uusimmista materiaaleista.
Valitse talonrakentaja, joka pystyy tarjoamaan kokonaisvaltaista apua ja ammattitietämystä projektin aikana. Hyvä rakentaja huolehtii, että kaikki tarvittavat asiat huomioidaan. Hän opastaa ja auttaa niin lupa-asioissa kuin materiaalien valinnassa. Ammattilaisen käyttö varmistaa onnistuneen lopputuloksen ja säästää omia voimiasi. Työmaalla vietetyt illat ja viikonloput voivat käydä äkkiä raskaaksi työ- ja perhe-elämän rinnalla.
Talopakettitoimittaja tarjoaa ammattiosaajan käyttöösi jokaisella talonrakennusprosessin osa-alueella. Tämä mahdollistaa tehokkaan ja huolellisen työskentelyn. Talotoimittajilla on myös yksityisiin rakentajiin verrattuna merkittävä ostoetu tarvikehankinnoissa, joten sinun on mahdollista saada unelmiesi laadukas koti edullisesti.

Talosta kodiksi

Vaikka rakennusprojektiin kuuluu paljon toiveita, päätöksiä, väsymystä ja epävarmuutta, on tärkeää muistaa, että talo rakennetaan elämistä, asumista ja arkea varten. Elämisen jälkiä tulee, eivätkä rakennusaikaiset harmitukset enää vaivaa mieltä. Tärkeintä kodissa ovat kuitenkin ihmiset, jotka talosta kodin tekevät.

Tsemppiä projektiin!

Ota yhteyttä

Unelmiesi koti on vain yhteydenoton päässä. Voit myös halutessasi tilata esitteemme sekä esimerkkimallistomme.